У харківському Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького триває абсолютно законна вирубка дерев. Про це "SQ" повідомили у прес-службі Харківської міськради. За інформацією прес-служби, спочатку всі дерева в зоні будівництва дороги були досліджені лісопатологом, після чого було прийнято рішення - які дерева не носять особливої цінності і їх можна спиляти.

"Зараз спилюють тільки ті дерева, які були помічені фарбою. Робочі рубають "дозволені" дерева не тільки за місцем дорожнього полотна, а й за місцем майбутнього тротуару і велодоріжки. Тому може скластися враження, що дерев спилюють більше, ніж треба. Однак на сьогодні лісоруби спиляли менше 400 дерев", - відзначили в прес-службі.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубку дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

25 червня представники харківських громадських організацій (ХОО) "Зелений фронт", "Ми - харків'яни!", "Громадська рада Харківщини", ініціативної групи сел. П'ятихаток встановили факт відновлення вирубки дерев у парку ім.Горького. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка дерев. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже давно знесені (21 червня), але тепер розширюють просіку. Голова ХОО "Ми - харків'яни!" Юрій Кальченко викликав в парк міліцію. Був складений протокол, під яким підписалися всі очевидці, - всього близько 80 осіб. Активісти прийняли рішення розбити в парку кілька наметів і знаходиться там, у тому числі вночі, до 30 червня, коли до Харкова має приїхати екологічна група від Кабміну.