У Харкові батько і дочка захопили частину берега річки Харків, а самовільно зайняту ділянку огородили парканом. Прокуратура звернулася до суду.

Встановлено, що на вул. Лазківка-Лужок розташовані земельні ділянки, які належать 36-річній жінці та її 60-річному батькові. На частині земель розташований житловий будинок, що належить фігурантам, інша частина належить до земель сільськогосподарського призначення.

Батько та донька збудували по обидва боки паркан у межах прибережної захисної смуги річки Харків, самовільно зайнявши таким чином прилеглу земельну ділянку. Через це інші люди не можуть підійти до води.

Прибережна захисна смуга належить до земель водного фонду і не може перебувати у приватній власності. Самовільно зайнявши земельну ділянку, фігуранти завдали Харківській громаді збитків у сумі 200 тис. грн.

Паркан не демонтовано. У зв'язку з цим окружна прокуратура звернулася з позовом до суду. Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі.

Раніше прокуратура повідомляла, що стосовно 60-річного чоловіка до Київського районного суду Харкова скеровано обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Йому загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Досудове розслідування щодо його доньки триває.