"Ми перемогли мобільний зв'язок у всіх колоніях Харківської області, виключаючи харківське СІЗО. Мобільний телефон у колонії - це рідкість", - заявив 24 травня журналістам перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Олександр Крикушенко.

За його словами, кількість мобільних телефонів, які знаходять у колоніях, значно зменшується. "Якщо минулого року ми вилучили близько 600 мобільних телефонів за рік, то за перший квартал цього року - 68 телефонів. Тобто у річних масштабах уже є зменшення в 2,5 рази. Якщо телефон і потрапляє на територію колонії, то за день або два ми його знаходимо за нашою оперативною інформацією", - заявив О.Крикушенко. За його словами, в той же час затриманим та ув'язненим дають можливість достатній час розмовляти з таксофонів.

За його словами, готується технічний проект, який буде глушити мобільний сигнал на території Харківського СІЗО. "Говорити про деталі поки рано, але цілком можливо, що він буде реалізований до кінця року", - зазначив О.Крикушенко.

Довідка "SQ". За інформацією управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, минулого року при спробах передачі заборонених предметів ув'язненим у Харківській області було вилучено майже 14 тис.грн., 556 мобільних телефонів, близько 260 г наркотиків і 22 л спиртних напоїв.