Ділянка з ремонту електричних машин з'явиться на базі КП "Харківський вагоноремонтний завод". Про це повідомив директор заводу Василь Вітченко на виїзному засіданні комісії Харківської міськради з промисловості, економічного розвитку і власності, що проходив на території підприємства, передав сайт міськради.

Як зазначив В.Вітченко, нова ділянка виробництва з'явиться вже до 1 вересня, зараз закуповують обладнання й оснащують цей цех. "На сьогодні на створення цієї ділянки ми витратили близько 75 тис.грн., але для його доопрацювання потрібно ще 60 тис.грн. Я сподіваюся, що депутати міськради допоможуть нам у створенні нового цеху", - підкреслив директор вагоноремонтного заводу.

За його словами, в кожному тролейбусі або трамваї можуть знаходитися відразу декілька електричних машин, які періодично вимагають ремонту. "Раніше КП "Міськелектротранс" купувало деталі у приватних компаній в інших містах. Але після створення ділянки з ремонту електричних машин багато деталей будуть робити в Харкові. Зараз на вагоноремонтному підприємстві модернізують і ремонтують трамваї міста, поліпшують їх технічний ресурс. Саме тут були створені нові трамваї для Харкова. Також підприємство не тільки проводить капітальний ремонт рухомого складу харківського міськелектротранспорту, але і виконує замовлення з інших міст", - додав В.Вітченко.

Довідка "SQ". Харківський вагоноремонтний завод в 2010 р. випустив продукції на 4 млн. 200 тис. грн., що на 700 тис. більше, ніж за 2009 р. Підприємство виграло тендер на капітальний ремонт восьми трамвайних вагонів КП "Міськелектротранс". Окрім цього, вагоноремонтний завод продовжує займатися ремонтом тролейбусів для Кіровограду. Підприємство виробляє трамвайні візки для Києва, в даний час сума замовлення складає 1,5 млн. грн. За словами В.Вітченка, КП "Харківський вагоноремонтний завод" зараз бере участь у двох тендерах у двох українських містах на ремонт трамвайних вагонів.