Харківські підприємці проводять мітинг протесту на пл.Свободи. На 15.30 на площі зібралося близько 300 осіб, Учасники продовжували підходити. Як повідомив один з організаторів мітингу, керівник профспілки підприємців міста Харкова Олександр Шармар, було роздано близько 30 тис. запрошень взяти участь у мітингу. Він приурочений до закінчення всеукраїнської акції протесту "Автомайдан", який завершився 25 березня в Києві. У ній взяли участь близько 5 тис. осіб.

За інформацією О.Шармар, учасники "Автомайдана" вимагали відставки уряду, який проводить згубні для країни реформи. У резолюції, яку прийняли учасники "Автомайдана", говориться, що Кабмін хоче "перетворити українське підприємництво в армію потенційних безробітних і емігрантів". Харківські підприємці також вимагають повернути можливість нормальної роботи підприємців-спрощенців з юридичними особами та законодавчо встановити добровільну сплату єдиного соціального внеску. "Діючий Податковий кодекс направлений на те, щоб було якомога більше можливостей штрафувати підприємців. Рада підприємців розробив проект закону "Про спрощену систему оподаткування", який ми теж підтримуємо", - зазначив О.Шармар.

Як повідомили "SQ" представники ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося", крім того, на площі з 10.00 проводиться збір підписів під зверненням до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання відставки виконавчої влади. "На 15.30 зібрано близько 200 підписів. Але є й такі люди, які говорять, що в уряді було занадто мало часу, щоб проявився позитивний ефект від реформ, і відмовляються підписувати звернення", - відзначили в групі.

Харківський політолог Володимир Нікітін, коментуючи сьогоднішній мітинг, заявив, що політична сила, яка організовує акцію протесту, занадто добре відома в Харкові, щоб отримати масову підтримку. "Ніяких багатотисячних акцій протесту в Харкові не буде. Спроби цих людей організовувати акції і в Лісопарку, і з приводу ситуації в "Міськелектротрансі" показали, що за ними нічого не стоїть, окрім їхніх власних амбіцій та залучених до цієї справи грошових ресурсів. Цілі, які вони ставлять перед собою, не конструктивні, а кон'юнктурні, спрямовані на дестабілізацію існуючої ситуації. Я вважаю, що якщо у них є якісь ідеї, їх потрібно обговорювати з владою в режимі круглих столів, тим більше, й обласна, і міська влада відкриті до подібних діалогів", - підкреслив В.Нікітін.