"Час"
"Бідні поділяться з багатими?" Нова влада зобов'язала підприємців-"упрощенців" додатково платити не менше 200 гривень до Пенсійного фонду. Логіка проста: якщо ви претендуєте на хоча б мінімальну пенсію, платите хоча б мінімальний внесок. Пенсійна система дійсно в дірках. Але виникає інше логічне запитання: чому влада не почала з найпривілейованіших пенсіонерів?

Також читайте у номері: "Робота над помилками приймальних комісій". Представники Харківського обласного відділення Комітету виборців України Олександр Шовковичний та Роман Маляров оприлюднили перші результати проекту "Громадське спостереження за проведенням вступної кампанії до вищих навчальних установ".

"Комсомольська правда в Україні" (харківський випуск)
"Тварини з усієї області "емігрують" в Гомільшанські ліси". Скоро у нас стане однією природоохоронною зоною більше - з'явиться регіональний ландшафтний парк "Петровські балки". "Комсомолка" з'ясовувала, яких тварин охороняють під Харковом і що дає їм поява все нових і нових заказників, ландшафтних і національних парків.

Також читайте у номері: "У приймальних комісіях навчилися боротися з духотою". Вже більше тижня в Харкові стоїть нестерпна спека. Люди вигадують різні способи, щоб хоч трохи охолодитися. По-різному із ситуації виходять в установах, куди багатьом харків'янам доводиться звертатися навіть в таке пекло. Кондиціонерів в приміщеннях для відвідувачів у багатьох ощадкасах, соцзабезах, податкових немає, та ж проблема - у лікарнях і вузах. Як справляються з цією ситуацією працівники установ та їхні відвідувачі, з'ясовував кореспондент "КП".