Старий термінал міжнародного аеропорту "Харків" буде зданий в експлуатацію після реставрації 20 вересня. Про це "SQ" повідомили у прес-службі компанії "DCH".

За інформацією прес-служби, на сьогодні в терміналі виконано близько 20% затвердженого обсягу робіт. Повністю завершений проектний етап, будівельники приступили до виконання фасадних і внутрішніх робіт. Загалом на об'єкті задіяно 45 осіб та 5 одиниць будівельної техніки. Будівля 1950-х років будівництва буде використовуватися як VIP-термінал, а в період проведення Євро-2012 їм будуть користуватися пасажири з "сім'ї УЄФА".

Також у "DCH" повідомили, що без відставань від графіку йде будівництво тимчасового терміналу, який буде зданий в експлуатацію набагато раніше запланованих термінів (спочатку тимчасовий термінал планувалося побудувати до квітня 2012 року). Зараз на об'єкті виконано 65% затвердженого обсягу робіт. Будівельні роботи на об'єкті вже профінансовані Олександром Ярославським на 39,7 млн. грн. (95% запланованого обсягу).

За інформацією "DCH", на 66% готова нова злітно-посадкова смуга (ЗПС), будівництво якої має завершитися наприкінці цього року. "Практично повністю готові всі перони. На будівництві ВПП виконуються земляні роботи та укладання бетону. Розпочаті роботи з будівництва магістральної руліжної доріжки", - підкреслили в прес-службі компанії.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

У серпні 2010 р. був відкритий новий термінал аеропорту.

Реконструкція аеродромного комплексу, яка включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерской вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.

Група компаній "DCH" - одна з найбільших бізнес-груп України, яка володіє активами різної галузевої приналежності. "DCH" консолідує велику частину активів групи "УкрСібб", активи "DCH" представлені промисловими підприємствами, будівельними і девелоперськими компаніями, фінансовими установами. Бенефіціар - О.Ярославський, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012.