"Повинен бути знайдений спосіб нормативного регулювання сфери інтернет-технологій, щоб це найбільше відкриття людства використовувалося у здорових, творчих цілях і не стало джерелом руйнації", - заявив 24 травня журналістам ректор Національного університету "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого" Василь Тацій. За його словами, одним з напрямків роботи ВНЗ буде систематизація права у сфері IT-технологій.

За словами В.Тація, зараз у країні немає системного правового регулювання відносин, що виникають у сфері використання комп'ютерних інформаційних технологій. "Правові відносини не систематизовані, більшість запитань не отримали правового регулювання. Законів по суті в цій сфері немає. Окремі нормативні та правові акти носять клаптевий характер, у тому числі, що стосуються авторських прав та інтелектуальної власності, права на відкриття та відповідальності за використання інформаційних технологій" , - заявив ректор.

Він також зазначив, що суспільство, використовуючи інформаційні технології, отримало колосальний позитивний прорив, але є в них і багато негативних речей. "Ми знаємо, наскільки руйнівно діють ці технології, і багато країн уже відмовляються від введення інтернету на своїй території, оскільки ці технології можуть чинити негативний моральний вплив на людей", - заявив ректор.