Благотворительный фонд Александра Фельдмана отметил 15-летиеМіжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана" відзначив своє 15-річчя. Святкування пройшло вчора, 22 листопада, у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.Лисенка. У заході взяли участь засновник фонду Олександр Фельдман, його батько, голова ради засновників концерну "АВЕК і Ко" Борис Фельдман, президент фонду Олександр Фельдман - молодший, голова облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, харківський міський голова Геннадій Кернес, до залу оперного театру були запрошені партнери та друзі фонду.

Відкриваючи свято, Олександр Фельдман підкреслив, що він дуже вдячний Харкову за те, що відбувся тут як людина. "Цей фонд - для вас. Ми працювали і будемо працювати разом", - заявив Фельдман.

"Багато хороших справ не буває, їх завжди мало. Фонд прожив чимале життя, але ще не виконав усіх своїх функцій. Ми бажаємо, щоб у майбутньому "Турнір тисячі команд" отримав нове дихання, щоб ті, хто звертається до вас за допомогою, разом з вирішенням проблеми отримали і розуміння того, що в житті є люди, які готові дарувати добро", - зазначив у своєму виступі Добкін.

Вітаючи фонд з ювілеєм, Кернес підкреслив, що Харків славиться своїми меценатськими традиціями. "Всі ті, хто зустрічався з родиною Фельдманом, знають, наскільки це відповідальні та благородні люди. Ви даруєте іншим щастя - продовження життя, одужання, фінансуєте значущі для міста програми. Тож сьогодні я бажаю вам, щоб ця робота продовжувалась. У вас є можливість об'єднати навколо себе ще більше людей", - зазначив мер.

Чернов привітав фонд Фельдмана з ювілеєм і висловив упевненість, що попереду у благодійної організації ще багато добрих справ. Він вручив засновникові фонду знак почесної відзнаки Харківської облради "Слобожанська слава".

У подяку за підтримку в реалізації ініціатив фонду Олександр Фельдман вручив губернатору, голові облради, меру пам'ятні знаки роботи всесвітньо відомого скульптора Франка Мейслера. Такі ж подарунки отримали головний архітектор Харківської області Михайло Рабинович, директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру Олена Гречаніна і керівник арт-групи "Хор Турецького" Михайло Турецький.

Після офіційної частини на сцені театру з вітальною програмою "Улюблені пісні - улюбленому місту" виступив хор Турецького. Свято транслювалося на великому екрані на площі перед театром.

 

Довідка "SQ". Міжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана" - одна з найбільших благодійних організацій в Україні. Веде свою діяльність у галузі меценатства, недержавної культурної і соціальної політики. За 15 років своєї роботи фонд реалізував близько 30 проектів, найбільш відомі з яких - художня галерея "АВЕК", "Захистимо дитинство", "Турнір тисячі команд", "Пам'ять і вдячність", "Feldman ecopark", "Народне визнання". Фонд вбачає свою місію в підтримці молоді, реалізації програм і проектів, спрямованих на допомогу соціально незахищеним верствам населення, в сприянні духовному розвитку українців і збереженні історичної та культурної спадщини. (Фото - Дмитро Кобзар)