Дитячий оздоровчий табір "Лісова поляна" у сел.Високий Харківського району відновив роботу після трирічної перерви. Як повідомив 23 червня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, раніше табір перебував на балансі КП "Міськелектротранс", але підприємство не могло його утримувати через важке фінансове положення.16 травня табір передали на баланс КП "Теплові мережі Харківського району".

Як зазначив М.Добкін, у "Лісовій поляні" відпочиватимуть діти зі складних сімей, діти-сироти або діти з неповних сімей, путівки для дітей будуть придбані за бюджетні кошти. "Протягом 3-4 років ми приведемо табір до ладу. Три роки табір не працював, його приміщення були в жалюгідному стані, територія була не підготовлена ​​до прийому дітей. У травні було витрачено майже 2,5 млн.грн. на ремонт корпусів і водопровідних мереж, благоустрій території і закупівлю необхідної техніки на кухню", - повідомив губернатор. За його словами, табір розрахований на 350 місць, з 1 липня на першу зміну сюди приїдуть 182 дитини, ще 180 дітей оздоровляться в другу зміну - з 25 липня до 14 серпня.

Довідка "SQ". За словами начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитра Перепелиці, в 2011 р. планується оздоровити 185 тис. дітей віком від 7 до 17 років, у тому числі дітей соціально незахищених категорій - 135 тис.осіб. Середня вартість путівки в дитячі табори області в цьому сезоні складе 2,2 тис. грн. Щоб знизити вартість путівки, на розгляд місцевих рад винесені питання надання пільг дитячим оздоровчим закладам - ​​із землі, оплату комунальних послуг, місцевих податків і зборів.

У червні-липні 2010 р. побували в літніх таборах 141 тис. 545 дітей з Харківської області. Оздоровилися 31 тис. 708 дітей диспансерної групи, 13 тис. 722 талановитих і обдарованих дитини, 9 тис. 153 дитини з багатодітних сімей, 3 тис. 418 дітей-сиріт, 2 тис. 39 дітей-інвалідів. Протягом двох місяців 2010 р. у Харківській області працювало 834 табори відпочинку (пришкільні, праці та відпочинку, наметові), 34 заміських табори і три табори санаторного типу.