Харківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді "Довіра" розпочав прийом анкет потенційних волонтерів у рамках підготовки до проведення в Харкові матчів Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. Як повідомив сайт Харківської міськради, охочі допомогти місту в організації Євро-2012 повинні заповнити та надіслати анкети за зразком, який розміщений на сайті центру. В анкеті необхідно вказати паспортні дані, скількома мовами володіє претендент, чи працював раніше волонтером, наскільки розбирається у футболі, а також обрати бажаний напрямок роботи: хостес (супровід команд, арбітрів, представників УЄФА), переклади, інформаційна або фан-підтримка.

Довідка "SQ" Під час організації трьох матчів групового етапу Євро-2012 у Харкові крім волонтерської групи приймаючого міста працюватимуть волонтери від УЄФА. Реєстрація охочих проходить на сайті УЄФА.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В", матчі пройдуть 9 (B1-B2), 13 (B1-B3) і 17 (B4-B1) червня.