Виконком Харківської міськради 22 червня прийняв рішення затвердити найменування всіх зупиночних пунктів наземного транспорту в Харкові (усього в Харкові 1 тис. 380 зупинок). "Буквально з сьогоднішнього дня почнеться робота з перейменування деяких зупиночних пунктів. На зупинках також будуть встановлені таблички з їх назвами", - зазначив директор Департаменту транспорту міськради Сергій Дульфан.

За його словами, зараз у Харкові є зупинки з однаковими найменуваннями в прямому і зворотному напрямку руху транспорту. "З точки зору організації перевезень, це неправильно. Нові унікальні назви зупинок потрібні для створення маршрутних карт, у тому числі в процесі підготовки та проведення Євро-2012, а також для поліпшення системи орієнтування в місті", - підкреслив директор департаменту.

Також С.Дульфан повідомив, що всі нові зупинкові пункти встановлюються в Харкові за позабюджетні кошти. Так, зупинки, де є договір оренди і зроблене землевідведення, утримуватимуть підприємці, які орендують територію навколо зупинок. Решту зупинок, де немає торговельних майданчиків, будуть утримувати приватні перевізники.