В Харьковском зоопарке готовятся принять бегемотиху из Израиля, перезимовавшую в Николаевском зоопарке

Самка бегемота, що прибула з сафарі-парку Ромат-Ган (Ізраїль) у 2009 р. до України, готується до переїзду в Харківський зоопарк. Зараз вона перебуває в Миколаївському зоопарку, де успішно перезимувала свою першу в житті українську зиму. Про це 22 червня повідомив сайт зоопарку. "Перевезення таких тварин, як бегемоти, справа нелегка і дорога. Ми вже виїжджали до Миколаївського зоопарку, де з нашими колегами ретельно підготували план заходів щодо вилову і транспортування тварини. Наразі наші миколаївські колеги привчають бегемота заходити в свій транспортний контейнер. На це піде кілька тижнів", - повідомив заввідділом слонів і бегемотів Харківського зоопарку Олег Грищенко.

Довідка "SQ". Раніше директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв повідомив, що бегемотиху сафарі-парк Ізраїлю подарував безкоштовно. Зоопарк оплачує тільки її транспортування.

У Харківському зоопарку бегемоти утримуються з 1960 р. і за цей час неодноразово приносили і вирощували потомство. Зараз у Харківському зоопарку міститься два бегемота-самця - Степан і Сеня. Одному з них 16 років, другому - 48.