"У шоу-бізнесі на просторах СНД склалася ситуація, коли артисти практично не дають концерти влітку у великих містах. Вважається, що набагато вигідніше працювати на морських узбережжях. Своїм літнім концертом у Харкові ми ламаємо стереотипи", - заявив "SQ" автор і естрадний виконавець Олексій Савченко, концерт якого відбувся у Харкові 20 липня вперше.

"Ми не займаємося шоу-бізнесом у його звичному розумінні, у нас немає мети заробляти гроші на своїй творчості. Наша мета через вірші і музику нести свою філософію людям. І, сподіваюся, ми цієї мети досягли", - підкреслив він.

За словами О. Савченка, він чув про те, що харківська публіка дуже непроста, вимоглива, багато артистів спеціально "випробовують" свої програми саме в Харкові. "Я вдячний Богу, що отримав можливість поспілкуватися через свої пісні з харків'янами, ми знайшли тут підтримку і відчули, що наша філософія їм близька", - відзначив О. Савченко

Довідка "SQ". О. Савченко народився у 1977 р. у сел.Десна Чернігівської області в сім'ї військовослужбовця. Коли Олексій був маленьким, сім'я переїхала до Києва. Після школи закінчив Київське суворівське училище, у 2003 р. - Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство". Працював в правоохоронних органах, звільнився у званні капітана. Потім працював у будівельному бізнесі і виробничій сфері. У 2007 р. протягом трьох місяців входив до складу правління холдингової компанії "Київміськбуд". Обіймав керівні посади в кількох банках. У 2006 р. створив і очолив "Партнер Банк". З жовтня 2006 р. - голова наглядової ради. Обіймав посаду голови правління. У рейтингу журналу "Фокус" "200 найбагатших людей України 2010 р." займає 174-е місце. Його стан оцінений у 21,3 млн.дол. Одружений, має двох дочок. У 2009 р. пішов з бізнесу і почав сольну кар'єру. У 2010 р. випустив дебютний альбом "1".