У Харківській області працює п'ять стаціонарних постів ДАІ. Як повідомив 21 листопада т.в.о. начальника обласного управління ДАІ в Харківській області Олександр Азацький, пости працюють цілодобово, за кожним закріплені 22 співробітники Державтоінспекції. "Батальйон ДАІ, який працював на дорогах області, налічував 300 осіб, після скорочення залишилося 152 працівники, які обслуговують усі дороги державного значення і працюють на цих посадах", - підкреслив т.в.о. начальника облуправління ДАІ. За його словами, з серпня до 29 жовтня штат облуправління ДАІ скоротили на 40%.

О.Азацький відзначив, що надалі планується обладнати пости ДАІ системами відеоспостереження. "Ми пропонували встановити у Харкові 8 відеокамер, мерія нас підтримала, але все впирається у фінансування. Вже в усьому цивілізованому світі інформація про порушення і затори на дорогах надходить на пульт спостереження з камер, розташованих по всьому місту, ми ж про затории дізнаємося хіба що по радіо", - зазначив О.Азацький.

Він також підкреслив, що 50% порушників правил дорожнього руху не несуть покарання, оскільки доказів порушення у співробітника ДАІ немає. "Він складає протокол, а потім суд через брак доказів визнає протокол недійсним", - заявив О.Азацький.

Довідка "SQ". Улітку Управління ДАІ в Харківській області скоротили майже на 50%. На кінець липня, в ДАІ скоротили близько 300 штатних співробітників, з них приблизно 30% - керівний склад, в кожному райвідділі області залишилося по три штатних співробітники ДАІ,  у райвідділах Харкова - по 5-7.