У Європейському радіологічному центрі (Харків) за рік його роботи було безкоштовно обстежено 249 осіб соціально незахищених категорій, з яких 137 - мешканці Харкова, а 112 - мешкнаці області. Безкоштовне обстеження цієї категорії людей проходило згідно з тристороннім договором соціального партнерства між Харківською облдержадміністрацією, Харківською міськрадою і ТОВ "Гемо Медика Харків". Про це 21 жовтня повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, враховуючи, те, що середня вартість обстеження однієї зони на томографі в радіологічному центрі становить близько 1 тис. 200 грн., Харківський регіон отримав "вагомий соціальний пакет і можливість обстеження хворих на сучасному рівні".

"Після початку роботи Європейського радіологічного центру мешканці Харкова й області отримали можливість проходити обстеження на найсучаснішому діагностичному обладнанні, завдяки чому було врятовано багато людських життів. Обстеження платні, а для соціально незахищених мешканців Харківщини вони безкоштовні. І якби не було цього договору про соціальне партнерство, то, наприклад, пільговики із сільської місцевості навряд чи мали б можливість колись обстежитися в радіологічному центрі за допомогою такого обладнання", - підкреслив І.Шурма.

Також віце-губернатор зазначив, кількість пацієнтів, які будуть безкоштовно обстежуватися, буде збільшуватися.
 

Довідка "SQ". 21 жовтня 2010 р. у харківській міській клінічній лікарні № 8 відкрився Європейський радіологічний центр. Цей центр - це інвестиційний проект, який був розроблений за підтримки словацької компанії "Hemo Medika". В рамках цього проекту були закуплені і встановлені два нових томографи: спіральний мультидетекторний (64-х зрізовий) комп'ютерний томограф "SOMATOM Definition AS" і магнітно-резонансний томограф "Magnetom C" (0,35 Тл). Вартість реалізації проекту склала більше 2 млн. євро.

Як зазначив І.Шурма, сучасні комп'ютерний і магнітно-резонансний томографи дозволять покращити ранню діагностику серцево-судинних і онкологічних захворювань у мешканців Харкова і Харківської області, забезпечать високоякісну діагностику широкого спектру захворювань головного мозку, органів грудної, черевної порожнини, тазу, судинної патології, хребта і суглобів.

21 жовтня 2010 р. був укладений тристоронній договір соціального партнерства між Харківською облдержадміністрацією, харківською міськрадою і ТОВ "Гемо Медика Харків".