Найпопулярнішими серед абітурієнтів Харківського національного економічного університету (ХНЕУ) традиційно стали спеціальності "міжнародна економіка" та "фінанси" і нова спеціальність "туризм". На ці спеціальності в розрахунку на одне бюджетне місце подано близько 40 заяв. Про це 21 липня повідомив "SQ" секретар приймальної комісії ХНЕУ Федір Шигальов.

За його словами, в перший день прийому 15 липня було прийнято 2,2 тис. заяв, 16 липня - 1 тис., а зараз інтенсивність роботи знизилася. Протягом останніх трьох днів у всіх тих абітурієнтів, щзо прийшли, встигають прийняти документи до 16.00. Але комісія все одно працює до 18.00. Оформлення одного абітурієнта займає близько 10 хв., оскільки в ХНЕУ було створено єдиний комп'ютеризований центр прийому документів на всі факультети. Навіть якщо абітурієнт подає документи на декілька спеціальностей, то оформлення відбувається в одного секретаря і дуже швидко.

Як відзначив Ф. Шигальов, за 10 хв., які займає оформлення абітурієнта, проводиться також і їх анкетування. Це потрібно ВНЗ для більш ефективної роботи з майбутніми студентами. До анкети вносяться оцінки шкільного атестату, і наприклад, захоплення майбутнього студента.

Довідка "SQ". ХНЕУ здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації спеціалістів за напрямами: економіка і підприємництво, менеджмент, державне управління, комп'ютерні науки, видавничо-поліграфічна справа, туризм. До складу університету входить 8 факультетів, 34 кафедри, вищі школи, міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації, спецради захисту дисертацій, навчальні та науково-дослідні лабораторії, обчислювальний центр, наукова бібліотека, видавництво, спортивні комплекси. ХНЕУ є учасником низки міжнародних освітніх програм і проектів. Офіційними партнерами ХНЕУ стали університети В'єтнаму, Греції, КНР, Польщі, Туреччини, Франції. Студенти ХНЕУ мають можливість проходити стажування у провідних промислових, фінансових, консалтингових та інших компаніях країни. У ВНЗ навчається близько 7 тис. осіб. У тому числі близько 300 здобувають другу вищу освіту.