Перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників "Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup" відбудеться 22-24 липня в тенісному клубі "Парк" (Харків). Турнір пройде в рамках Міжнародного жіночого професійного турніру з тенісу "Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup" за підтримки Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова. Як повідомили "SQ" у прес-службі турніру, у змаганнях візьмуть участь гравці з Молдови, Росії та України.

Кожна команда складається з двох спортсменів. Формат матчу - дві одиночні зустрічі і парна. Харківська секція буде представлена трьома командами.

Довідка "SQ". Командний турнір "Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup" відбудеться 22-23 липня. Орієнтовний час фінальних матчів - 23 липня, 17.00. Індивідуальний турнір - 23-24 липня, час фіналів - 10.00. Місце проведення - тенісні корти "Парк" (вул. Сумська, 81, за Дитячою залізницею).

Перша в Україні тенісна секція інвалідів-колясочників розпочала свою роботу 23 серпня 2008 р. на кортах тенісного клубу "Парк". У липні і серпні 2009 р. були проведені перші турніри серед учасників секції. З осені 2010 р. заплановані виїзди кращих спортсменів на міжнародні змагання в Прибалтику та Росію. На сьогодні в секції займаються 12 тенісистів-колясочників.