Наплив абітурієнтів до Харківського національного технічного університету сільського господарства ім.Василенка зменшився. Про це 21 липня повідомив "SQ" секретар приймальної комісії вищого навчального закладу Володимир Власенко. За його словами, 15 липня документи здали 577 осіб, а вже 16 липня - 160 осіб, надалі в день реєструвалося близько 170 осіб. Усього на 20 липня прийняті документи у 1 тис. 123 абітурієнтів.

Як зазначив В. Власенко, найбільшою популярністю, як і минулого року, користуються економічні спеціальності. Наприклад, на спеціальність "економіка" держзамовлення складає 2 чол., а документи вже здали 55 осіб. Є абітурієнти, які подають заявку відразу на кілька спеціальностей, але таких не дуже багато. Усього держзамовлення для ВНЗ складає на 2010 р. 482 особи, що на 14 чол. більше, ніж у 2009 р. "Цікаво, що серед вступників на конструкторські технічні спеціальності приблизно половину становлять дівчата. З них, як привило, виходять добрі конструктори і менеджери", - зазначив В. Власенко.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань відбулося в 2010 р. з 2 до 23 червня. Прийом документів до ВНЗ на денну форму навчання триває з 15 по 22 липня (для тих, хто здає вступні іспити) і до 31 липня (для тих, хто не здає), вступні іспити та конкурси пройдуть 23-31 липня. Зарахування до вишів буде відбуватися з 1 до 31 серпня.

Навчання в університеті ім.Василенка проводиться на 7 факультетах: електрифікації і автоматизації сільського господарства; механізації сільського господарства; механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції; технічного сервісу та ремонту машин; менеджменту; підвищення кваліфікації; заочного навчання (за всіма спеціальностями). У ХНТУСХ навчається близько 5 тис. 500 студентів.