Тільки одного абітурієнта Харківської області вигнали з аудиторії під час зовнішнього незалежного оцінювання за порушення процедури тестування. Про це 21 червня повідомив журналістам керівник Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, цей випускник під час тестів використовував мобільний телефон.

Усього до проведення тестів в області не було допущено 169 осіб. Основними причинами, через які абітурієнти не потрапили на пункти тестування, є запізнення, а також відсутність усіх необхідних документів (паспорта, сертифіката, запрошення-перепустки). За словами О.Сидоренка, багато абітурієнтів дуже неуважно читали запрошення, в яких вказувалися адреси пунктів тестування, і плутали корпуси будівель вищих навчальних закладів, де знаходилися пункти тестування. За його словами, біля головних корпусів ВНЗ навіть чергували співробітники центру, які направляли "заблудлих" на пункти тестування. "Ці абітурієнти не пройшли тести з читання, і, напевно, добре, що ми їх не пустили, ректори за це будуть нам вдячні", - зазначив керівник центру.

Як заявив О.Сидоренко, в цілому ЗНО в Харківській області проходить на високому рівні, без зауважень. На адресу центру протягом минулих семи тестувань від абітурієнтів не надійшло жодної апеляційної заяви, що свідчить про чітке дотримання процедури ЗНО.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання проходить в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти вже здали тести з української мови та літератури, з іноземних мов, математики, російської мови, біології, історії України та фізики. Залишилося здати з географії та хімії. З 27 червня до 4 липня пройде додаткова сесія ЗНО для тих, хто не зміг з поважної причини пройти тести в основну сесію. Результати тестів будуть опубліковані до 5 липня.