Харківські правоохоронці затримали "телефонного терориста", який на початку червня зателефонував до міліції і дав неправдиве повідомлення про те, що в 5-поверховому житловому будинку по вулиці Аскольдівській у Харкові закладена вибухівка і через 20 хвилин станеться вибух. Про це 21 червня повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській обл.

За даними правоохоронців, затриманому 19 років. Його відбитки пальців співпали з відбитками на таксофоні, з якого було здійснено дзвінок. За словами затриманого, він повідомив про замінування будівлі "заради жарту" після вживання спиртних напоїв. У результаті помилкового сигналу на місце події виїхали співробітники міліції, представники вибухотехнічної і кінологічної служб, працівники МНС. Було перекрито рух транспорту по всіх прилеглих до місця події вулицями. Огляд приміщень було розпочато о 23.00, закінчено о 00.10. Була оглянута територія площею близько 1 тис. кв. м. Під час огляду вибухові пристрої виявлені не були.

Слідчим відділом Комінтернівського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Затриманому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.