Дерево любви появилось в харьковском саду им.Шевченко

Двохсотлітній дуб в саду ім.Шевченка в Харкові офіційно проголошений "деревом кохання". Церемонія відкриття символу відбулася 20 червня під час щорічного харківського Параду наречених. Навколо дуба, що росте посеред однієї з алей саду, була встановлена кована решітка, на яку закохані зможуть вішати замки, так, за народним повір'ям, зміцнюючи свою любов. Перший замок на решітку повісив в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес. "Я також знайшов своє кохання у Харкові, а зараз так зізнаюся в коханні до харків'ян", - заявив Г. Кернес.

В.о. мера також зазначив, що якщо місця на паркані не вистачить для всіх бажаючих закріпити свої замочки любові, в саду ім.Шевченка є ще кілька двохсотлітній дубів, навколо яких можна буде поставити ковані огорожі.

Довідка "SQ". Традиційний щорічний Парад наречених відбувся у Харкові 20 червня. У ньому взяли участь 50 дівчат, одягнені у весільні сукні різних епох і стилів: античні наречені, "стиляги", етностиль, наречеії майбутнього, "круті 90-і", "диско", ретростиль, "принцеса і королева". Дівчата відвідали виставу в харківському дельфінарії, пройшлися алеями саду ім.Шевченка, виступили на площі Свободи. Акція проводиться управлінням у справах сім'ї та молоді Харківської міської ради, Харківським міським центром дозвілля молоді, спільно з каталогом "Весілля в Харкові". Перший парад наречених відбувся у Харкові 8 червня 2008 р.