Одинадцять людей з сонячними опіками звернулися до Харківської лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. А. Мещанінова починаючи з 13 червня. Як повідомили "SQ" у медустанові, також за цей період звернулася одна людина з сонячним ударом.

Для того щоб уберегти своє здоров'я від негативного впливу спекотної погоди, лікарі рекомендують збільшити кількість вживання рідини протягом дня. За словами головного кардіолога Міністерства охорони здоров'я України Юрія Сіренка, люди похилого віку повинні часто вживати воду, не чекаючи відчуття спраги. Як передав сайт МОЗ, кардіологи також радять не вживати алкоголь влітку, особливо це стосується важких алкогольних напоїв. "Люди з підвищеною чутливістю до спеки повинні залишатися в прохолодних або кондиціонованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце знаходиться в своїй найбільш активної фази (з 12.00 до 16.00). Важливо звертати увагу на одяг. У період літньої спеки потрібно вибирати одяг з легких і натуральних матеріалів, носити головні убори, уникати тісного одягу ", - відзначив лікар. Також він додав, що спека - це той період, коли можна не обмежувати проведення водних процедур. Крім того, в спекотні періоди необхідно знизити звичайну фізичну активність. Хворим, що вживають будь-які лікарські препарати, потрібно обов'язково радитися з лікарем щодо того, як вони можуть впливати на організм людини в цей час.

Довідка "SQ". Як повідомили "SQ" у Харківському обласному центрі з гідрометеорології, 18 липня в Харкові синоптики зафіксували температурний рекорд - 36,6 град. Останній раз подібна температура цього дня спостерігалась у 1970 р. - 35,9 град.