"Скорочувати моїх заступників зараз - недоцільно, але надалі - не виключено", - заявив в інтерв'ю харківський міський голова Геннадій Кернес.

Мер зазначив, що зараз він обдумує можливість призначення ще одного віце-мера, який буде курирувати юридичний блок. "Сьогодні дуже сильно змінюється законодавство і в містобудуванні, і в боротьбі з корупцією і т.д. Ми повинні приймати рішення з урахуванням цих змін. Наші юристи активно відстоюють права і законні інтереси мешканців Харкова - у нас на місяць більше двох тисяч судових процесів. А ще є інші процеси - з повернення об'єктів у комунальну власність, наприклад", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Як заявив 11 квітня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у результаті адміністративної реформи замість управлінь в облдержадміністраціях можуть з'явитися департаменти з новими функціями. Також, за словами М.Добкіна, реформування торкнеться кількості заступників губернатора: залишаться 1-й заступник, заступник та заступник-керівник апарату (зараз у М.Добкіна вісім заступників).

У Департаменті комунального господарства та Департаменті житлового господарства виконкому Харківської міськради у січні скоротили 42 людини. Крім того, мер позбавив чиновників міськради муніципальної надбавки до зарплати і зменшив їм премії з 25% зарплати до 10% в рамках рішень президента України Віктора Януковича про скорочення витрат на утримання державних службовців.

У той же час, за словами Г.Кернеса, виконком міськради збирається набрати і нових співробітників, які будуть працювати зі зверненнями громадян.