Пикет в поддержку конопли прошел в ХарьковеПікет на підтримку конопель 19 листопада пройшов на пл. Конституції в Харкові. Акцію організувала Харківська обласна організація партії "Райдуга", в ній взяли участь до 10 осіб.

Мітингувальники виступають за відновлення статусу конопель як промислової рослини і вимагають внести зміни до законодавства, які дозволять більш активно вирощувати і використовувати коноплі у виробництві паперу, аналога пластику, тканини та медицині. "Ми будемо проводити подібні акції кожні три-чотири тижні, щоб відучити суспільство боятися конопель і все, що з ними пов'язано. Найближчим часом проведемо всеукраїнську акцію", - заявив "SQ" голова Харківської облорганізації партії "Райдуга" Андрій Санін.

Він повідомив, що партія збирає підписи під відповідним зверненням до президента України і в найближчий місяць відправить його. За його словами, наразі партія домагається використання в промисловості конопель, що не містять психоактивної речовини тетрагідроканнабінолу, однак у майбутньому партія має намір домагатися легалізації в Україні марихуани (коноплі, яка містить тетрагідроканнабінол - "SQ").

22-річний Андрій Яковлєв з Росії, який приєднався до акції, заявив: "Я підтримую і промислове використання конопель, і легалізацію марихуани. Те, що відбувається при частому вживанні алкоголю, не порівняти з тим, як мало і слабо діє марихуана. Вона не погіршує здоров'я так, як погіршує його алкоголь. Мені здається, нехай краще заборонять алкоголь і дозволять марихуану".