"Kharkov Fashion Days" ("KhFD", Харківські дні моди) пройшли 17-18 березня в торговельно-розважальному центрі "Дафі". Покази жіночого, чоловічого та дитячого одягу проходили на спеціально сконструйованому триповерховому подіумі. У суботу захід відвідала українська телеведуча Маша Єфросиніна. "Для мене велика честь тут перебувати. Я не можу сказати, що у мене великий досвід у подібних заходах, але я дійсно стежу за модою - це моя слабкість. Я не тільки гортаю журнали і дивлюся телевізор - я дуже багато їжджу", - зазначила вона.

У показах взяли участь близько 100 відібраних на кастингах моделей. Вони представили колекції одягу та аксесуарів світових марок сезону весна/лето-2012 ("Massimo Dutti", "Zara", "Bershka", "Pull&Bear", "Stradivarius" (усі - корпорація "Inditex"), "Monton", "Mango", "Promod", "Parfois", "United Colors of Benneton", "Timberland" тощо), нові колекції українських та харківських дизайнерів (Голди Виноградської, Гоші Альтшулера, Лінни Кари, Артема Комарова, Ганни Яковенко, Анастасії Мальцевої, Ольги Іващенко, Аміни Гасемі, Юлії Малеванчик, Данила Ковачева, Наталії Аулової тощо), а також роботи молодих дизайнерів - студентів і випускників профільних вишів. Окрім того, на днях моди працювали відкриті дизайнерські шоу-руми, в яких відвідувачі могли зробити собі зачіску, макіяж, отримати консультації стилістів.

Як зазначила арт-директор "KhFD", директор агентства "Kharkov Fashion" Алла Яновська, Харківські дні моди пройшли одночасно з "Ukrainian Fashion Week" у Києві.