В парке Горького начали демонтировать старые аттракционыУ Центральному парку культури і відпочинку імені М. Горького розпочався демонтаж старих атракціонів. Як повідомив сайт Харківської міськради, 18 лютого під час громадських слухань з питання містобудівного обгрунтування комплексної реконструкції парку ім. Горького про це заявив заступник харківського міського голови Ігор Терехов. За його словами, старі атракціони після заводського ремонту будуть розміщені в парку Перемоги та в парку ім. Маяковського. "Вони будуть безпечними, хоча і не дуже сучасними, але як і раніше будуть приносити радість людям. Улітку вони вже почнуть працювати", - зазначив І. Терехов. За словами віце-мера, під час реконструкції парку Горького не постраждає практично жодне зелене насадження.

Учасники громадських слухань також рекомендували міськраді затвердити проект містобудівного обгрунтування реконструкції парку імені Горького.

Довідка "SQ". 30 травня 2010 р. символічний перший камінь майбутнього Парку розваг було закладено на центральній алеї ЦПКіВ ім. Горького, а проект парку презентовано 19 жовтня в міськраді. Згідно з проектом, у парку будуть встановлені 35 атракціонів, у тому числі 23 сімейних, 8 дитячих і 4 екстремальних. Серед атракціонів, вироблених в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, будуть "Американські гірки" і "Колесо огляду" заввишки 55 метрів, а також атракціони для дітей від двох років, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром та контактний зоопарк. За попередніми розрахунками, на будівництво парку буде витрачено близько 20 млн.євро.