Каравай Салтівського хлібозаводу завоював Гран-прі на конкурсі продукції хлібозаводів Східної України. Як повідомили "SQ" у прес-службі Салтівського хлібозаводу, конкурс проходив у Донецьку і був приурочений до Дня працівників харчової промисловості. Кращий коровай спекла майстер харківського хлібозаводу "Салтівський" Наталія Рибалко.

За інформацією прес-служби, у змаганні взяли участь 11 команд пекарів та кондитерів 7 команд з хлібозаводів Донецька, Харкова та Донецької області (Маріуполь, Селидове, Костянтинівка, Шахтарськ, Сніжне, Харцизьк, Горлівка, Єнакієве, Дружківка, Краматорськ та Макіївка). Форму конкурсних композицій, їх масу, зовнішній вигляд, художнє оформлення учасники змагання вибрали самі відповідно до заданої теми - "Натхнення". Конкурсні вироби кожен член журі оцінював таємним голосуванням за 10-бальною шкалою. Бралися до уваги зовнішній вигляд композиції та відповідність до теми конкурсу. Всього на суд журі було представлено близько 100 авторських робіт.

Довідка "SQ". День працівників харчової промисловості відзначається щорічно у третю неділю жовтня відповідно до указу президента України від 8.08.1995. Харчова промисловість України - це тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% загального обсягу промислової продукції. Найбільша частка реалізованої продукції - це напої, м'ясні і молочні продукти, хліб і хлібобулочні вироби.