Головному управлінню МНС України в Харківській області терміново потрібні гроші на бензин. Про це 18 жовтня на засіданні постійної комісії облради з питань екології, надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків заявив начальник облуправління МНС Павло Одарюк. За його словами, грошей не вистачає через те, що за новим законом про протидію корупції управління не може приймати на свій розрахунковий рахунок благодійні внески та інші фінансові кошти. Аналогічна ситуація з бензином склалася і в інших регіонах країни.

За словами П.Одарюка, у розпорядженні облуправління МНС - близько 530 автомобілів, які потребують заправки паливом. У середньому на день відбувається 11 виїздів на пожежі, через день на пожежах гине одна людина. Тому пропонується на закупівлю бензину направити 300 тис.грн. у рамках виконання обласної програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2011-2013 р. (у цілому програма передбачає фінансування в обсязі понад 1 млн.грн.).

Як зазначив голова комісії Олександр Донський, потрібно обов'язково передбачити виділення коштів для пожежників, оскільки вони щодня рятують життя людей. Комісія підтримала прохання начальника облуправління МНС.

Відповідаючи на питання "SQ", П.Одарюк повідомив, що якщо облрада виділить цю суму коштів, то їх повинно вистачити до кінця року. А в бюджеті 2012 р. кошти на забезпечення пожежних машин паливом передбачать з урахуванням нового закону про корупцію.