"Фонтан на площі Архітекторів знову працює в нормальному режимі", - заявив 17 червня перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, коментуючи акт вандалізму по відношенню до фонтану, що стався 16 червня, передав сайт міськради.

"Фонтан, в центрі якого стоїть пам'ятник закоханим, тимчасово припиняв свою роботу у зв'язку з тим, що в нього вилили миючий засіб. Зараз фонтан пройшов чистку і знову запрацював, - зазначив О. Кривцов. - Цей фонтан створений для всіх мешканців нашого міста, і, звичайно, дуже шкода, що серед них знаходяться люди, які шкодять красі Харкова".

За словами О.Кривцова, вода в цьому фонтані, як і у всіх інших в Харкові, знезаражена і не може принести шкоду відпочиваючим у районі людям. "Вода у фонтанах постійно циркулює і оновлюється, фонтани проходять чистку. Тому, всупереч сформованій думці, шанси заразитися якимись інфекціями незначні", - підкреслив віце-мер.

 

Довідка "SQ". Площа Архітекторів (біля станції метро "Архітектора Бекетова") була відкрита 23 серпня 2009 р. На площі Архітекторів "сім чудес Харкова" - макети з білого граніту видатних архітектурних будов Харкова: Держпром, Успенський собор, пам'ятник Т. Шевченко, Благовіщенський собор, " Дзеркальний Струмінь ", будинок зі шпилем, Покровський собор. Також на площі розташований "Пам'ятник закоханим", навколо якого облаштований фонтан. Як зазначив головний архітектор міста Сергій Чечельницький, басейн з фонтаном не тільки прикрашає пам'ятник, але і захищає його від написів і малюнків, які весь час з'являються на пам'ятнику.