Телеканал "Фора" возобновил вещаниеХарківський телеканал "Фора" 16 листопада відновив мовлення. У вечірньому ефірі каналу, зокрема, транслювалися програми "Житлово-комунальний Харків" з ведучим Нісоном Ройтманом (на початку жовтня він був призначений в.о. програмного директора каналу), "Експертиза", "Я - за!" і "Любов та місто".

Як повідомив "SQ" Н.Ройтман, канал відновив роботу о 18.02. Зараз він веде тестове мовлення, не тільки в технічному плані, але й щодо програмної політики. За словами Н.Ройтмана, щоб повернути увагу глядачів, транслюються найбільш популярні в місті програми, згодом їх можуть замінити.

Зараз керівництво каналу працює над створенням нових передач. Зокрема, продакшн-студії розробляють для "Фори" чотири нових програми. У планах каналу - регіональне ток-шоу, відродження програми "Теле-прес-клуб" і нова щоденна програма "Школа кербуда" (доповнення до щотижневої програми "ЖКГ"). За словами Н.Ройтмана, її випуски будуть присвячені конкретним питань у сфері житлово-комунального господарства. Глядачі зможуть дізнатися, куди і як потрібно правильно звертатися зі своїми скаргами та пропозиціями. У цієї програми буде два ведучих.

Також Н.Ройтман підкреслив, що "Фора" хоче відродити в Харкові рух громадських (позаштатних) кореспондентів, який був популярним за радянських часів. За його словами, це стане основою для виникнення суспільного телебачення. "Ми хочемо дати можливість висловитися кожній людині, яка є що сказати і який може це зробити. Планується, що з'явиться програма (або цикл програм), у якій головною дійовою особою буде звичайна людина", - зазначив Н.Ройтман.

У свою чергу Ірина Рубашко, яка представляється генеральним директором телеканалу "Фора", заявила, що "все, що зараз відбувається в ефірі "Фори", - це груба і зухвала провокація, пов'язана з рейдерським захопленням телекомпанії "Фора" представниками провайдерів, що працюють під торговельною маркою "Тріолан" у Харкові, за підтримки місцевої влади".

Довідка "SQ". Мовлення телеканалу "Фора" припинилося 14 вересня. Максим Цзян, директор компанії-телекомунікаційного оператора "Українські цифрові комунікації", яка здійснювала доставку сигналу, заявив, що у каналу перед компанією є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і проблеми з договором.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що телеканал не виходить в ефір через суперечки і судові тяганини співзасновників. Засновник каналу Костянтин Долженко заявив, що є ще два суб'єкти, які претендують на право власності телекомпанією, - Андрій Переєденко (голова правління АТ "Інвестор", у середині вересня затриманий міліцією) і компанія "Мультимедіацентр". У Київському районному суді Харкова ведеться розгляд у питанні, хто є власником "Фори". За даними Ірини Рубашко, що займала посаду в.о. гендиректора телеканалу, позови подали дві сторони конфлікту: представники депутата Харківської міськради Олексія Липчанського (Максим Цзян, Костянтин Долженко) і представники АТ "Інвестор" (структура, підконтрольна екс-губернатору, лідеру облорганізації ВО "Батьківщина" Арсену Авакову - "SQ").

В.о. генерального директора телеканалу Віктор Мозговий у жовтні заявив, що канал відновить роботу 16 листопада.