Ініціативна група працівників ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" планує 21 червня провести акцію протесту біля прохідної заводу. Про це 17 червня повідомив "SQ" депутат Харківської облради (фракція Компартії) Павло Тищенко. За його словами, співробітники заводу планують перекрити прохідну заводу, не пускати керівництво на підприємство і вимагати погашення боргу із зарплати. За словами П. Тищенка, заборгованість складає близько 20 млн.грн. Оскільки питання погашення заборгованості після приїзду першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва (він відвідав Харків 10 липня - "SQ") не вирішилося, акція може стати безстроковою.

Довідка "SQ". Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС, ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов 15 липня заявив, що половину заборгованості із зарплати на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" планується погасити до початку липня.