Близько 20 тис. пасажирів харківського метро користуються підробленими пільговими посвідченнями. Про це 17 червня на засіданні постійної комісії міської ради з питань транспорту, зв'язку та екології повідомив генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв. "Це для метрополітену 15 млн. грн. збитків на рік", - відзначив С. Мусєєв.

Він підкреслив, що вирішити проблему використання підроблених пільгових документів можна за допомогою безконтактних електронних карток. "Ми зараз дописуємо програмний продукт з безконтактної електронної карти, де ввели деякі додаткові показники, що дозволяють ці карти легко відстежувати. У нас є кілька баз даних людей пільгового контингенту. Ми порівнюємо дані людей, які пройшли за записом, за посвідченням в метро, з базою пільговиків міста й області, і так легко впізнаємо, чи дійсно той чи інший пасажир має право на пільгу", - розповів С. Мусєєв.

Також гендиректор зазначив, що безконтактної електронною картою в метро вже користується близько 70% пасажирів-пільговиків. Тим не менш, ще близько 50 тис.льготних карток лежать у відділеннях "Приватбанку" і протягом трьох місяців за ними ніхто не приходить.

Довідка "SQ". 26 жовтня 2009 р. у Харкові розпочався прийом документів для оформлення пільгових соціальних карт на проїзд у метро. У Харківській області близько 700 тис. пільговиків 13 категорій, які можуть користуватися пільгою в метро.