Харківські підприємці і таксисти 16 листопада на пл. Свободи в Харкові проведуть акцію протесту проти прийняття Податкового кодексу (початок - о 12.00). Очікується, що в ній візьмуть участь до 10 тис. осіб. Про це повідомив "SQ" голова Харківської обласної організації профспілки підприємців Олександр Шармар.

За його словами, підприємці вимагатимуть зняття з порядку денного Верховної Ради питання про прийняття нового Податкового кодексу (розгляд кодексу в другому читанні заплановано на 16 листопада) і відставки уряду Миколи Азарова.

"Ринок "Барабашово" сьогодні фактично не працює, на Центральному ринку торгують тільки в критому корпусі. Та ж ситуація на торговому майданчику на Маршала Жукова і на багатьох інших ринках Харкова. Підприємці готуються до акції. З Харківської обл. з'їжджаються таксисти, 90% служб таксі Харкова не працюють", - заявив О.Шармар.

 

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект податкового кодексу, внесений кабінетом міністрів України. Також парламентарії ухвалили рішення відправити проект кодексу до профільного комітету для підготовки до другого читання.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл.Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту ПК. 4 листопада підприємці з Харківської області в Києві взяли участь у мітингу біля будівлі Верховної Ради разом з представниками всіх інших регіонів країни. Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти у другому читанні проект Податкового кодексу.