Десять міжрайонних медичних центрів будуть створені в Харківській області. Про це 16 липня під час колегії Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації повідомив начальник управління Олександр Галацан. За його словами, ці центри будуть розташовані на базі районних лікарень області, які зможуть на міжрайонному рівні забезпечити надання неонатологічної допомоги, мамографічне обстеження жінок, надання невідкладної медичної допомоги під час проведення матчів Євро-2012.

За інформацією О. Галацан, планується створити: Дергачівський міжрайонний центр (буде обслуговувати також Золочівський та частину Харківського району); Богодухівський (буде обслуговувати також Краснокутський район); Мереф'янський (Харківський і Зміївський райони); Валківський (буде обслуговувати також Нововодолазький, Коломацький райони та м. Люботин); Красноградський (буде обслуговувати також Зачепилівський, Кегичівський, Сахновщинський райони); Вовчанський (буде обслуговувати також Великобурлуцький район); Куп'янський (буде обслуговувати також Дворічанський, Борівський, Шевченківський райони); Чугуївський (буде обслуговувати також Печенізький і південну частину Харківського району); Балаклійський (буде обслуговувати також Ізюмський район); Лозівський (буде обслуговувати також Барвінківський і Близнюківський райони).

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, оснащення цих центрів медустаткуванням буде відбуватися за рахунок коштів обласного та міського бюджетів.