ТОВ "Харківекоресурс" почав пілотний проект із забезпечення сміттєвими контейнерами частини мешканців приватного сектора Ленінського району Харкова. Про це повідомив "SQ" директор "Харківекоресурса" Андрій Твердохліб. За його словами, на першому етапі планується з 1 липня встановити 70 контейнерів, а всього їх буде - 220. Обслуговуватися буде ділянка району в районі вул.Елізарова і вул.Новий Бит. Контейнери закуповуються за рахунок "Харківекоресурса".

За словами О. Твердохліба, зараз сміттєвози компанії проїжджають вулицями приватного сектора у встановлений час, і мешканці здають свої ємності зі сміттям. "У цій ситуації у мешканців є привід скаржитися на те, що, мовляв, нашою вулицею не проїжджали і послугу не надавали. Якщо будуть встановлені контейнери, то подібна відмовка діяти не буде. Крім того, можна буде встановити більш жорсткий контроль за створенням несанкціонованих звалищ і оплатою послуг зі збору сміття", - зазначив О. Твердохліб.

Довідка "SQ". Підприємство забезпечує вивіз сміття в Дзержинському і Київському районах Харкова з 21 січня 2008 р. (приватний сектор складає 15% обсягу збору). Технічна база "Харківекоресурса" містить 27 одиниць автотенхікі. За останні два роки було закуплено ще 7 одиниць автотехніки.