Безстрокова акція протесту щодо недопущення переміщення Зміївського краєзнавчого музею (м.Зміїв, Харківська обл.) з існуючого приміщення в с.Соколово (Зміївський р-н) стартує 18 червня в Змієві. Про це 16 червня "SQ" повідомив директор музею Михайло Саян. В акції візьме участь громадськість Змієва та району, а також громадськість Харківщини.

М. Саян повідомив, що в 1995 р. з подачі колишнього начальника управління освіти Зміївської райдержадміністрації одному з приватних підприємців віддали половину підвального приміщення під будинком, де на першому поверсі розміщувався музей. На другому поверсі розташована дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ). У підвалі (за винятком деяких кімнат) було створено розважальний заклад.

Зараз "під гаслом створення міжнародного музею в с.Соколово і з метою "нерозпилення коштів" фонди Зміївського музею, що налічують більше 22 тис. експонатів і експозицію, хочуть перевести до Соколовського сільського будинку культури, де їх розмістять у непристосованих приміщеннях, без фондосховищ, без сигналізації. За словами М. Саян, на переїзд і перенесення експозиції музею районний голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мура обіцяє виділити значні кошти. "При бесіді з ним я так і не зміг переконати його в тому, що до новоствореного Міжнародного музею будуть ходити тільки учні місцевої Соколовської школи, а всі інші школи району будуть його відвідувати за наявності транспорту і лише у пам'ятні дати", - відзначив М. Саян.