Завтра, 16 червня, в України пройде тестування зовнішнього незалежного оцінювання знань з історії України. Як повідомив Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти, в Харківській області на тестування з історії України зареєструвалося 10 тис. 305 осіб. Тестування пройде в 36 пунктах, 690 аудиторіях, обслуговувати процес будуть 1685 педагогів.

За даними центру, в сусідніх областях - Полтавській і Сумській, які обслуговуються в ХРЦОЯО, - тест з історії України мають намір здавати 6 тис. 943 та 5 тис. 278 осіб відповідно.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання проходить в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти мають можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов). Уже пройшло тестування з української мови та літератури, з іноземних мов, математики, російської мови та біології. Тест з історії України є одним із трьох найбільш затребуваних тестів (на тест з української мови зареєструвалося близько 14 тис. абітурієнтів, з математики - 10 тис. 820).