Сегодня ночью харьковчане будут наблюдать лунное затмениеМешканці Харкова та області 15 червня зможуть побачити повне місячне затемнення. Спостереження цього явища буде проходити і в Харківському планетарії ім. Ю.Гагаріна. Як повідомила "SQ" його директор Галина Желєзняк, побачити затемнення, рух тіні Землі можна і неозброєним оком, але телескоп дозволяє розглянути деталі. Відвідувачів у планетарії чекають до 22.00. Спостереження затемнення почнеться о 22.22, максимальна його фаза наступить о 23.12. Близько опівночі планетарій завершить роботу.

За словами Г.Желєзняк, харків'яни активно цікавилися спостереженням Місяця в планетарії, багато людей телефонували з цього приводу. Вона зазначила, що побачити затемнення можна буде при гарній, малохмарній погоді.

Як повідомили "SQ" у Харківському обласному центрі гідрометеорології, сьогодні ввечері в Харкові очікується малохмарна суха погода. Небо буде приховане хмарами менш, ніж наполовину, тому харків'яни будуть мати шанси спостерігати затемнення.

Довідка "SQ". Як повідомила раніше Г.Железняк, ще одне місячне затемнення відбудеться 10 грудня, але видно його буде значно гірше. Протягом 2011 р. також відбудеться два сонячних затемнення - 1 липня і 25 листопада, але побачити їх харків'яни не зможуть.