Харківський обласний центр зайнятості (ХОЦЗ) розробив програму працевлаштування студентів на період літніх канікул. Про це повідомили "SQ" у ХОЦЗ. В рамках програми були отримані і систематизовані пропозиції роботодавців для студентів.

За інформацією центру, з'ясувалося, що студентам на літо надаються переважно вакансії в сфері сільського господарства за такими професіями - озеленювач, робітник з прополки і збору овочів або фруктів, сторож. Пропонуються вакансії в сфері обслуговування в готельному і ресторанному бізнесі - покоївка, кухар, офіціант, черговий по поверху, прибиральник приміщень, охоронець, а також вихователь. Середня зарплата, пропонована роботодавцями, складає близько 1 тис.грн. в міс. У базі даних є інформація про вакансії для студентської молоді на період літніх канікул в Запорізькій, Одеській та Херсонській областях.

Як повідомили в центрі, робота з працевлаштування студентів проводиться в рамках виконання указу президента України "Про деякі заходи щодо сприяння вирішенню актуальних питань молоді" та державної цільової програми "Молодь України на 2009 - 2015 рр.". Інформація про потребу роботодавців у робочій силі сезонної (у тому числі з наданням житла) направляється до ВНЗ області.

Довідка "SQ". За даними ХОЦЗ, інформація про вакансії для студентів в Харківському національному університеті ім.Каразіна зосереджена у комісії з працевлаштування ВНЗ, в Національному технічному університеті "ХПІ" - у центрі молодіжної кар'єри, в Національному фармацевтичному університеті - у відділі практики, у Харківській національній академії міського господарства - у відділі маркетингу.

У вишах Харківської області навчається близько 200 тис. студентів.