Відбірковий тур України на чемпіонат світу з брейк-дансу "International bboys Game" пройде у квітні в Чугуєві Харківської області. На змагання з'їдуться команди з більш ніж 20-ти міст України, зокрема, Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Києва та Харкова. Про це "SQ" повідомив куратор проекту Дмитро Нікулін.

"International bboys Game" проходить протягом 10 років в Італії, щороку в різних містах країни. Відбіркові тури проводяться в 16-ти країнах світу: Угорщині, Греції, Італії, Росії, США, Франції, Швейцарії тощо. Цього року харківська брейк-данс-організація "KCB Promotion", що займається просуванням хіп-хоп-культури в Україні, провела переговори з італійською стороною і отримала згоду на проведення відбіркового туру України саме в Чугуєві. Оцінювати виступи команд будуть танцюристи з країн СНД і Європи. Переможці змагань поїдуть в травні до Італії представляти Україну на чемпіонаті світу.

Захід пройде за підтримки виконавчого комітету Чугуївської міськради з метою популяризації  серед молоді брейк-дансу як танцю, що сприяє здоровому способу життя.