Міжнародний тиждень слінгоносіння сьогодні, 14 жовтня, втретє відзначили в Харкові. В рамках акції мами з дітьми в слінгу (слінг - шматок тканини, що використовується для перенесення дитини - "SQ") з мильними бульбашками і повітряними кулями пройшли ходою центром міста. Захід провів Харківський клуб слінгомам. Як повідомила "SQ" одна з організаторів акції Ганна Чистиліна, парад зібрав близько 40 учасниць.

Тема акції цього року - "Світ можливостей". Вона покликана продемонструвати, що слінг дозволяє мамі робити все, нічого її не обмежує. "Мама з дитиною в слінгу, на відміну від коляски, може вільно їздити в транспорті, відвідувати магазини, ходити сходами там, де немає пандуса або ліфта. Популярність слінгів у нашому місті зростає", - зазначила Г.Чистиліна.

Основні заходи акції пройшли на Лопанській стрілці. Зокрема, відбувся інтелектуальний конкурс на звання ерудованої слінгомами, спортивний конкурс з перетягування слінга, конкурс малюнка для дітей і парад виробників слінгів. Також учасниці акції під керівництвом тренерів з сальси виконали слінготанець - латиноамериканський меренге.

Г.Чистиліна додала, що носіння дитини в слінгу не тільки полегшує мамам життя, але і дає можливість відкривати світ разом із дитиною. "У нас є мама регент, яка, тримаючи дитину в слінгу, диригує хором, є тато, який з дитиною в слінгу грає в більярд. Також з дітьми в слінгу люди ходили в походи в гори", - зазначила Г.Чистиліна.

Подібні акції слінгомам щорічно проходять у різних країнах світу.