В Харьковской области ликвидируют четыре лицеяУ Харківській області ліквідують чотири ліцеї обласної власності. Про це 14 червня на засіданні постійної комісії облради з правових питань і регуляторної політики, законності, громадському порядку, боротьби з корупцією і злочинністю повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, ліцеї є обласними підприємствами, а за новим законодавством облрада не має права їх фінансувати.

Ліквідації підлягають ліцеї Харківської облради - Харківський регіональний ліцей автомобільно-дорожньої галузі, Харківський торговельно-економічний ліцей, Харківський ліцей будівництва та архітектури і Харківський ліцей залізничного транспорту. Як зазначив Р.Шаповал, окрім залізничного ліцею, на базі інших уже існують профільні приватні навчальні заклади, які самостійно будуть регулювати свою діяльність.

Начальник облуправління освіти відзначив, що ліцеї готові до ліквідації, випуск учнів у них уже завершено, вчителі - працевлаштовані. Після ліквідації частина майна ліцеїв залишиться у профільних ВНЗ, а частина - у комунальній обласній власності. "У приватній формі ліцеї теж знайдуть собі застосування. Припустимо, батьки хочуть влаштувати дитину в клас, де навчається не 20 учнів, а 10 або менше", - зазначив Р.Шаповал і додав, що підготовку учнів за профілями, за якими займалися в ліцеях, цілком можуть вести й міські ліцеї.

Комісія рекомендувала винести питання про ліквідацію ліцеїв на сесію облради.