"Свобода" пикетировала Харьковское облуправление милиции, требуя прекратить допросы  ее активистовПредставники ВО "Свобода" 14 лютого пікетували Головне управління МВС України в Харківській області з вимогою припинити міліцейські допити членів організації у справі про вибухи в Макіївці (Донецька обл.). В акції взяли участь близько десятка людей.

"Представники правоохоронних органів приходять і просять нас дати пояснення у справі про вибухи в Макіївці, ставлять питання про чисельність нашої організації. Хоча зрозуміло, що представники нашої організації не мають до цих вибухів ніякого відношення", - заявив голова облорганізації Ігор Швайка. За словами І.Швайки, його самого допитала міліціонер з управління карного розшуку.

Мітингувальники тримали в руках плакати "Міліція - захисник народу чи апарат репрессій?", "ВО "Свобода" - не терористи, припиніть політічні репрессії!", "Процес "СВУ-СУМ" Харків 1930 р.. = Вибухи в Макіївці 2011", "Вибухи в Макіївці - справа рук біло-синьої орди! ".

За словами І.Швайки, ВО "Свобода" має намір передати звернення до Головного управління МВС України в Харківській області з проханням "не виконувати репресивних наказів окупаційної влади під приводом розслідування різних  терактів".

Довідка "SQ". 20 січня в Макіївці прогриміли два вибухи - біля торговельного центру і біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства "Макіїввугілля". У результаті вибухів постраждалих немає. Поблизу одного з місць вибуху на стіні був прикріплений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей "від людей, відомих у Макіївці". У листі також були вказані механізм і порядок передачі грошей. Також невідомі погрожували, що у випадку невиконання вимог у різних місцях Макіївки пролунають ще 5 вибухів. Однак за грошима ніхто не прийшов, нових вибухів не було. За фактами вибухів СБУ порушила кримінальну справу і розшукує двох чоловіків.

10 лютого активістів Ізюмської міської організації ВО "Свобода" допитали у справі про вибухи в Макіївці.