Мешканець с. Донецьке Ізюмського району (Харківська обл.) помер у лікарні від укусу скаженого собаки. Про це "SQ" повідомили в Харківській обласній санітарно-епідеміологічної станції (облСЕС).

Встановлено, що чоловіка покусав його власний собака ще 6-8 тижнів тому, після чого тварина загинула. І тільки 4 травня чоловік був доставлений у Харківську обласну клінічну інфекційну лікарню. Потерпілий одержував симптоматичну терапію, після чого через три дні помер.

З собакою контактували також три члени родини, всі вони госпіталізовані до інфекційного відділення Ізюмської лікарні, де проходять курс антирабічного лікування.

 

 



 

Довідка "SQ". Як повідомив 3 березня заступник начальника управління ветеринарної медицини Харкова Михайло Матвійчук, цього року в Московському районі Харкова, в приватному секторі скажений домашній кіт покусав жінку. Постраждала вчасно звернулася за медичною допомогою і вижила.

У 2009 р. було зареєстровано п'ять випадків захворювання на сказ мешканців Харківщини, в 2008 р. - 8 випадків (з них 1 смертельний).

Згідно з "Правилами утримання домашніх тварин в м. Харкові", затвердженим рішенням сесії Харківської міськради від 04.07.2007 р., щорічна вакцинація домашніх тварин проти сказу обов'язкова.

Сказ - гостре вірусне захворювання, що виникає після укусу зараженої тварини і закінчується, як правило, смертю. Сказ входить до п'яти найбільш небезпечних захворювань, що передаються від тварини до людини. Кожні 10 хвилин у світі від сказу гине людина.