Библиотека им.Короленко отмечает 125-летие

Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Короленка відзначає 125-річний ювілей. Ювілейні заходи відбуватимуться в бібліотеці 11-14 жовтня.

Як розповіла 11 жовтня директор бібліотеки Валентина Ракитянська, до ювілейної дати приурочені відкриття історичної фотогалереї, музейної експозиції, кабінету бібліотекознавства ім. Л.Хавкіної, читального залу рідкісних видань і рукописів ім. Д.Багалія. "Це свято і бібліотеки, і всіх харків'ян, і всієї держави. 125 років - це солідний вік, за ці роки бібліотека стала потужним науково-освітнім центром, вона отримала визнання у всьому світі. У бібліотеці впроваджувалися інновації, які потім були покладені в основу бібліотечної справи", - зазначила В.Ракитянська.

За її словами, у бібліотеки також є свій сайт в інтернеті, в ній працюють два інтернет-центри, в яких є доступ до оцифрованих матеріалів бібліотеки, в будівлі бібліотеки працює Wi-Fi і т.д. "Ми намагаємося йти в ногу з часом", - зазначила В.Ракитянська. До ювілею в бібліотеці відремонтували великий читальний зал: були відреставровані столи, оновлена ​​кафедра видачі книг і документів, замінене освітлення та стільці.

У рамках книжкового фестивалю "Читай, Харків! Читай, Україно!" та святкування 125-річчя бібліотеки завтра, 12 жовтня, о 9:30 у великій залі бібліотеки відкриють виставку книжкової продукції 16-ти харківських видавництв, а о 10:00 розпочнеться пленарне засідання міжнародної науково-практичної конференції "Від XIX до XXI ст.: трансформація бібліотек у контексті розвитку суспільства". 13 жовтня пройдуть секційні засідання конференції, а також круглий стіл "Видавець - книга - бібліотека".

Довідка "SQ". Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г.Короленка за обсягами фондів є однією з найбільших у Європі і другою в Україні. У ній зберігається 7,1 млн. документів і книг, майже 70 тис. рідкісних і цінних видань та рукописів. У бібліотеці працюють 14 читальних залів, 67 традиційних та електронних каталогів і картотек, відкритий центр інформаційної підтримки винахідництва. Щорічно до бібліотеки надходить 40-60 тис. примірників документів і книг.