Підрозділи Головного управління МНС України в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства 10 червня на території Піщанського лісництва ДП "Ізюмське лісове господарство" провели спільні навчання з ліквідації пожежі.

За легендою навчань, під час планового авіаційного патрулювання лісових насаджень на території Піщанського лісництва була помічена пожежа. Полум'я охопило 0,8 га території лісу. Виникла загроза розповсюдження пожежі. Завдяки спільним зусиллям співробітників МНС і облуправління лісового господарства пожежу було ліквідовано. У гасінні пожежі були також задіяні вертоліт МІ-2 Харківського ланки авіаційної охорони лісів і дві плаваючі мотопомпи, використовуються для подачі води з будь-якого лісового вододжерела, до якого неможливо під'їхати пожежними автомобілями.

Під час гасіння пожежі рятувальники вивели з лісу 44 людини, які потрапили в зону небезпеки. Після ліквідації пожежі людям, яких врятували, була надана допомога психологів. На місці події також працювали співробітники міліції та медпрацівники.

Крім того, при проведенні навчань у лісі були задіяні підрозділи піротехнічної служби і кінологічної служб МНС. За легендою піротехніки знайшли на території Піщанського лісництва бомбу часів Великої Вітчизняної війни, яку успішно знешкодили.

Довідка "SQ". У 2010 році на території лісгоспів Харківської області виникла 441 пожежа. Збитки від цих пожеж склали 1 млрд. грн.