Харківська область займає друге місце серед регіонів України за кількістю згадувань у центральних ЗМІ (1 тис. 569 згадувань) у травні. На першому місці - Львівська область (1 тис. 594 згадування), на третьому - АР Крим (1 тис. 277 згадувань). Найменша кількість публікацій зі згадуванням у травні виявлена стосовно Одеської області (300). У публікаціях із згадкою Харківської обл. інформації з позитивним забарвленням на 1% перевищують негативні матеріали (найсприятливіша тональність публікацій - у матеріалах зі згадуванням Донецької обл.). Такі результати медіарейтінга "Імідж регіонів", проведеного інформаційно-аналітичним центром "Publicity".

У рамках проекту були проаналізовані 5 тис. 876 публікацій у ЗМІ. Основним інформаційним приводом в Харківській обл. стало протистояння захисників зелених насаджень у парку Горького в Харкові з міліцією. Харківська область також стала лідером за кількістю згадувань у публікаціях з побутовою інформацією (608). Менше за все таких публікацій зі згадуванням Донецькій області (78).

Довідка "SQ". Інформаційно-аналітичний центр "Publicity" працює на ринку з 2008 р. Сфера діяльності ІАЦ "Publicity" - моніторинг та аналіз інформаційного простору, дослідження та консалтинг, розробка стратегій, підготовка та поширення інформації.