Біля Харківської мерії відбувається пікет на підтримку заарештованих активістів - захисників дерев у Лісопарку

Близько 100 осіб 10 червня беруть участь у пікеті біля будівлі Харківської міськради. Пікет проводиться на підтримку активістів руху проти вирубки дерев у харківському Лісопарку Дениса Чернеги та Андрія Яворницького, заарештованих на 15 діб рішенням суду. Як повідомив кореспондент "SQ", пікетники тримають плакати "Влада Харкова - ви проти харків'ян", "Ні політичним репресіям", "Ні міліцейському свавіллю", "Свободу захисникам парку Горького". За словами організатора пікету, голови громадської організації "Зелений фронт" Ігоря Россохи, рішення суду заангажоване і викликане "політичним замовленням", вина двох активістів не доведена.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.

9 червня у Дзержинському райсуді Харкова було розглянуто справу Д. Чернеги та А. Яворницького, які були затримані міліцією 28 травня під час протистояння в Лісопарку. Їм було призначено покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту за ст.185 Кодексу про адміністративні правопорушення за "злісну непокору" владі.