Харків'янин Рустам Алієв намагався оскаржити через суд призначення Ігоря Гейди на посаду начальника Департаменту внутрішньої безпеки Головного управління МВС України в Харківській області. Як розповів "SQ" Алієв, 16 листопада він звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до облуправління міліції, в якому вимагав визнати призначення Гейди неправомірним.

"Коли Гейда служив в СБУ, йому виносилися дисциплінарні стягнення. Ця людина себе дискредитувала, і я вважаю, що вона не має права обіймати таку високу посаду. Він взагалі не повинен бути працівником правоохоронних органів, але на даному етапі він призначений начальником служби внутрішньої безпеки місцевого МВС. Мені як звичайній людині це не подобається. Є багато гідних людей, які можуть обіймати цю посаду. Я обурений", - заявив Алієв.

За словами представника позивача, юриста Олени Євмінової, раніше Гейда був звільнений з Управління СБУ в Харківській області, але намагався оскаржити це рішення в Харківському окружному адміністративному суді. Суд позов не задовольнив. Залишив без змін рішення суду першої інстанції і апеляційний суд. "Після цього Гейда звернувся до суду вищої інстанції, і він скасував рішення судів першої та другої інстанції. Але справа в тому, що Гейда був призначений на нову посаду, коли рішення суду вищої інстанції ще не було винесене. Громадянин Алієв вважає, що порушено його право на особисту безпеку", - стверджує Євмінова.

Засідання суду у даній справі пройшло сьогодні, 10 січня, в окружному адмінсуді. Під час засідання представник відповідача (облуправління міліції) заявив, що позов Алієва до облуправління міліції позбавлений підстав, оскільки наказ про призначення Гейди був виданий міністром внутрішніх справ.

У результаті суд не задовольнив позову Алієва. Як розповіла після засідання "SQ" Євмінова, після детального вивчення вироку Алієв вирішить, оскаржувати це рішення в апеляційному суді або подавати новий позов - тепер уже до Міністерства внутрішніх справ.

Довідка "SQ". Ігор Гейда був призначений начальником Департаменту внутрішньої безпеки ГУ МВС України в Харківській області 29 березня 2012 р. Раніше Гейда очолював один з підрозділів Управління СБУ України в Харківській області, потім працював начальником відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Запорізькій області.

Під час роботи в СБУ наказом керівника СБУ Валерія Хорошковського Гейда був звільнений з органів за результатами службового розслідування, пов'язаного зі зникненням зі складів СБУ речових доказів з низки кримінальних справ.